Wat is Life Coaching?

Het is heel normaal om niet te weten wat een Life Coach doet. Zeker als je er zelf, of iemand in je omgeving, nog nooit een nodig gehad hebt. We leggen je graag uit wie we zijn, wat we doen en hoe we je kunnen helpen!

In de welzijnssector zijn er een heleboel mensen waarbij je terecht kan met je persoonlijke verhaal. Bij Life Coaching werken we rond drie belangrijke basisvragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Het is onze doelstelling balans te brengen in je ganse leven. Met ganse leven bedoel ik dat we over de grenzen heen gaan van je verschillende leefwerelden: je gezin, je werk, je hobby’s, je gezondheid enzovoort. Door je skills in al deze domeinen aan te pakken, pakken we ook je relatie in al deze domeinen aan.

Hoe ziet dat eruit?
Alles begint bij het intakegesprek. Dit eerste gesprek dient om ons inzicht te geven in je leven. Op die manier krijgen we een eerste gedacht over je energiegevers en vreters én je motivatie naar verandering. Op het einde van dit gesprek beslissen we of we met een goed gevoel verder kunnen gaan naar een volgend gesprek. Het intakegesprek bieden we je gratis aan, dus je investeert in eerste instantie enkel een uur van je tijd en de moed om je verhaal met ons te delen.
Een coachingsessie kan één stevige sessie zijn of een traject van meerdere sessies. Aangezien een duurzame verandering wel wat tijd vraagt, verkiezen de meeste cliënten een traject met een minimum van vijf sessies. Tussen elke sessie zit een twee à drie weken tijd. Gedurende het traject blijf je niet eindeloos graven in het verleden en leer je kijken naar de toekomst terwijl je leert omgaan met je verleden. Life Coaching beperkt zich niet tot in de praktijkruimte maar pas je 24 uur per dag, elke dag toe.

Is een Life Coach een psycholoog?
Nee. Het is belangrijk hier het verschil in te begrijpen. Om jezelf Life Coach te noemen zijn er geen diploma vereisten. Een psycholoog heeft wel een specifiek diploma moeten behalen. Het kan dus zeker geen kwaad te controleren of een instantie die life coaching aanbiedt wel een degelijke opleiding heeft gehad. Onderaan onze website geven we je graag mee op welke werkvlakken we Europese erkenning kregen. Terwijl een psycholoog eerder zal werken met gesprekstechniek richten we ons bij coaching op bredere, actieve technieken. Geen uur op een stoel zitten maar wel in beweging komen!

Wanneer is het nuttig voor me?
Als je je vragen stelt bij de kwaliteit van je leven of de vormgeving, of je vraagt jezelf af of dit nu echt je leven is, dan kan een sessie zeker nuttig voor je zijn. Het kan echter nooit kwaad om iemand naast je te hebben die je een duwtje geeft en de eerste stappen samen met je zet!

Ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan?

Altijd op de hoogte, nooit iets gemist? Volg me op facebook!
Benieuwd wat we samen kunnen doen? Vraag ernaar!

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.