Summer boost!

Heb jij het ook gevoeld? Die opgeladen batterijen na een zomerse week. Bakken energie en zin in het leven! De zon is een fantastisch hemellichaam dat ons van warmte, licht én een goed humeur voorziet. En ze doet nog veel meer… .

Give me some D!
Dat zonlicht voor de aanmaak van vitamine D zorgt is voor de meeste onder ons niets nieuws. Vitamine D richt zich vooral op het opnemen van calcium uit onze voeding en is daarom belangrijk voor de groei en behoud van stevige botten en tanden. Een goede spierwerking en immuunsysteem zijn ook belangrijke resultaten van vitamine D opname. Onze voornaamste bron van vitamine D, buiten zonlicht, zit in vette vis. Verder is deze top vitamine ook nog bevorderlijk voor de vruchtbaarheid.

Shine as bright as the sun.naamloos1
Zonlicht stimuleert een belangrijke stof in ons hormoonstelsel, endorfine! Deze stof kennen we ook als het geluk hormoon. Ze onderdrukt pijn en stimuleert onze schildklier. Deze twee invloeden hebben als uitkomst dat ze je meer energie geven en je jezelf meer ontspannen voelt. Als leuk extraatje geeft zonlicht ook de aanmaak van witte bloedlichaampjes een boost waardoor je immuunsysteem versterkt. Eventjes geen zon en toch nood aan een endorfine duwtje? Neem een stukje chocolade. De smaak van chocolade komt mooi in de buurt van zonlicht voor ons hormoonstelsel.

Zomerliefde.
In het zonlicht zien mensen er plots aantrekkelijker uit en het is niet enkel het licht dat bedriegt. Psychologe Elaine Hatfield ontdekte aan de Universiteit van Hawaï dat de zon een invloed heeft op onze geslachtshormonen. Zo ontdekte ze dat er bij mannen een stijging kan zijn van wel 30% aan testosterongehalte tijdens de zomerperiode. Bring on those muscles!

Depressieve zon? Dacht het niet!
Pure-Chocolade-Afvallen-e1470660737933Wie van meer zon geniet komt sneller uit een dal. Wil je dit helemaal optimaliseren? Smul dan van een heerlijk stukje pure chocolade van 70% cacao. De combinatie van de actieve stoffen in de chocolade en de boost van het zonlicht zorgen voor een natuurlijk antidepressivum in je brein. In de zon zitten activeert ook je geheugen. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een schaduwomgeving moeilijker onthouden dan mensen in de zon. Regelmatig zonnebaden met een heerlijke ijsje met pure chocolade is de boodschap! Je krijgt er gratis en voor niets een mooie inname aan zuurstof bovenop.

Maar…
Één groot feest die zon! Maar let op. TE is enkel goed in tevreden. Teveel blootstelling aan de zon is nog altijd een voorname oorzaak van huidkanker. Wees je hier dus van bewust en ga hier verstandig mee om. Probeer te voorkomen om te gaan zonnebaden in de middagzon, tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s namiddags. En smeer je altijd goed in met de juiste producten.

Altijd op de hoogte, nooit iets gemist? Volg me op facebook!
Benieuwd wat we samen kunnen doen? Vraag ernaar!

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.