Truth or sugar?

Laat me voor we hier aan beginnen er eerst een pot suiker, honing en chocolade bijhalen. Zodat ik elk geschreven woord hier eerst keurig in kan rollen vooraleer het effectief te verspreiden. Hier gaan we het vandaag over hebben. Sugar coated communication.

afbeeldingAls kind heb je wellicht geleerd dat je voorzichtig moet omspringen met hoe je iets zegt. Dit om te voorkomen dat je andermans gevoelens gaat raken. Of dat wanneer je niets goeds te zeggen hebt, je beter helemaal niets zegt. Met andere woorden, we leren van jongs af aan om minder leuke dingen op een zachtere, leuke manier over te brengen of ze gewoon helemaal te verzwijgen.

Wat ik mezelf dan durf afvragen is, waarom zouden we andermans gevoelens gaan vermijden? We zijn er allemaal van overtuigd dat onze groeipunten niet liggen waar het goed gaat en des te meer waar het minder goed gaat. Wat als niemand ons zegt waar het minder goed gaat? Of nog erger, ze verbuigen wat minder goed gaat naar een versie die best ok is. Worden we dan niet beroofd van onze opportuniteiten om te groeien? Bestolen worden van je groeikansen, verschrikkelijk!

Maar, steel je zelf dan niet soms? Ik balans wel. We moeten er eerlijk over zijn, een boodschap overbrengen zoals het echt is, is niet altijd evident. Als mens met een beloningssysteem in ons brein zijn we geneigd steeds te kiezen voor dat wat ons beloont. Confrontatie vermijden en bevestigend spreken lijkt me daar een mooi voorbeeld van.

chartHet huidige maatschappelijke klimaat helpt ons hier zeker niet bij. Ik zie namelijk een mooi conflict tussen de nonsense communicatie waar iedereen zo naar vraagt en tegelijk ook een groeiende vraag naar een altijd maar leuke, motiverende en bevestigende maatschappij. Wil je weten hoe het écht zit? Dan moet je er voor open staan te zien dat je leven niet altijd rozengeur en maneschijn zal zijn. Wil je een leven vol rozengeur en maneschijn? Dan zal je je er bij neer moeten leggen dat het wellicht weinig écht.

Vanaf nu dan maar eerlijk en brutaal hoe het is? Ja en nee… . Gebruik je volwassen redeneervermogen. Kleine tip: stick to the facts + empathy (ik boodschap).

Foto 19-11-18 14 10 41

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.