Mijn ritme? Natuurlijk!

Je staat ’s ochtends vroeg op, gewekt door het gekrijs van je smartphone. Ontbijt? Nee dankje, een tas koffie is voldoende. Op naar de wagen. Airco of verwarming? Dé ideale temperatuur. Vervolgens een dag werken in een omgeving vol kunstlicht, en als je helemaal gelukt hebt achter een computerscherm! Om je dag af te sluiten kruip je voor de TV waar je ligt de zappen en gapen tot je ogen vanzelf weer dichtvallen. Om nog maar te zwijgen van alle smartphonebreaks doe je bewust of onbewust neemt. Herkenbaar? Wellicht. Een natuurlijk ritme? Wellicht niet.

De mens (wetenschappelijke naam: Homo Sapiens) is een tweevoetige primatensoort (zoogdier). Hij/zij is sociaal van aard en is daardoor een gedreven communicator. Het menselijke brein is bijzonder goed ontwikkeld. Hierdoor is de mens in staat tot: abstract redeneren, taal, introspectie, probleemoplossing en emotie. De mens is van oorsprong een omnivoor en eet dus zowel vlees en vis als groenten, fruit, demenszaden, noten en bladsoorten … . Wat mij betreft klinkt dat allemaal redelijk natuurkundig en niet echt Hi-Tech. En tóch onttrekken we ons als mens vaker en meer aan een natuurlijk bestaan en storten we ons meer op het technologische. Waarom? Daar valt wel wat over te vertellen (hints to instant gratification), maar daar gaat het hier niet over.

Als biologisch wezen zijn we (nog) niet ontwikkeld om onze natuurlijke aard volledig achter ons te laten. Elk dier of elke plant of welke creatie dan ook, heeft een ideale habitat. Een omgeving waarin hij/zij/het optimaal kan floreren. En zou het dan echt zo zijn dat onze ideale habitat er eentje is bestaande uit schermen, digitale signalen en “koude” communicatie?

greenrockLeven (bewust of onbewust) in een verkeerde habitat kan ernstige gevolgen hebben. We zien ze dagelijks en beslissen vaak om deze naast ons neer te leggen. Denk maar aan depressie, burn – out, ongezonde fysieke toestand, agressie, eenzaamheid, aanhoudende denkpatronen, … .

Moeten we dan helemaal los komen van digitalisering en opnieuw in een hutje op de heide gaan wonen? Wel, denken in extremen is nooit goed en digitaliseren kan vooruitgang betekenen en vooruitgang kan heel goed zijn. Dus laat ons dat vooral doen! Maar, wat heb je aan een smartphone, smartwatch, smart-tv, smart-whatever, als de mens die met deze digitalisatie handelt, zelf niet smart is. Laat je dus niet overrompelen door deze ontwikkelingen en hou vooral jezelf smart.

igniteinnerbalanceVoor mij is smart zijn gelijk aan het begrijpen van en streven naar balans. Ben je benieuwd hoe het zit met jouw balans? Of voel je een innerlijke drang om deze te verkennen? Zet dan een eerste stap en leg contact.

Sat Nam,

Regilio

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.