Nieuwjaarsvoornemens

Heb jij bij het inzetten van het nieuwe jaar jezelf ook beloofd dingen anders te gaan doen het komende jaar? Bij de meeste mensen staan meer sporten, gewicht verliezen en meer tijd doorbrengen met dierbaren steevast bovenaan. Mooie voornemens, het zou jammer zijn deze te verliezen wanneer het nieuwe jaar enkele weken oud is.

Zo lukt het wel.

 1. Maak je doelstelling écht concreet. Zonder een goed geformuleerde doelstelling weet je niet waar naartoe. Hiervoor lenen we een techniek uit de management wereld en kan het helpen je doelstelling SMART te formuleren:
  1. Specifiek
  2. Meetbaar
  3. Acceptabel
  4. Realistisch
  5. Tijdgebonden
 2. Neem je doelstelling helemaal op in je lichaam en bewustzijn. Zorg dat je je op elk moment voor de geest kunt halen hoe je bereikte doel zal zijn. Dit helpt je om de motivatie vanuit je diepste kern te laten komen. Praat over je doel met anderen. Deel je visie, je weg er naartoe, wat goed gaat en wat minder goed gaat. Je eigen boodschap steeds herhalen zorgt er voor dat de verbinding in je hersenen (die betrekking heeft met het doel) gaat verstevigen. De sociale controle (mensen die vragen hoe het gaat met je voornemen) geven je ook een extra duwtje!

Doe het als een pro!

Wil je écht bereiken wat je je vooropstelt? Voel je dan niet verlegen om de hulp van een professional in te roepen. Ik kan me perfect voorstellen dat je echt de verandering wil. Dat wanneer je je dit voorneemt voor het nieuwe jaar, de verandering nodig is om een ongemak te laten verdwijnen en weer te genieten van het leven. Je bent als mens niet gemaakt om alles alleen te kunnen. Vraag hulp, accepteer hulp en bereik meer.

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.