De evenaar door je gat?

Wanneer ik mensen hoor spreken over een type persoon waar zij het moeilijk mee hebben dan spreken zij zeer vaak over dat ene persoonlijkheidstype waarbij “de evenaar door hun gat” loopt. We kunnen ons allemaal prima iemand (of meerdere mensen) voor de geest halen, bij wie we deze gedachte delen.

Alles is communicatie. Hoe je zelf communiceert tegen anderen. Hoe je toelaat dat anderen communiceren tegen jou. Hoe je communiceert tegen jezelf. Uiterst interessant is het dan ook om het communicatie aspect met deze persoonlijkheidstypen verder te bekijken.

Om het makkelijk te maken gaan we dit soort gedrag, dit type persoon een label toekennen. Ik noem hen “entitled” (recht hebbend op). Deze entitled persoonlijkheden vinden absoluut dat ze, simpelweg omwille van hun bestaan, recht hebben op dingen in het leven. Dingen van jou, hun vrienden, hun familie, de gemeenschap, de overheid en de wereld. Zij zijn het middelpunt en de rest draait rond hen in functie van hun bestaan. Om hun bestaan zo vlot, makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

Hiermee omgaan is vaak een uitdaging. Je kan of volledig meegaan in hun verhaal of bewust tegenwind bieden. Kies je om mee te gaan in het gedrag, weet dan dat je hun gedrag enkel bevestigt en hoogstwaarschijnlijk volgende keer exact hetzelfde op je bord krijgt. Wanneer je tegenwind gaat bieden ga je stevig communiceren. Welke communicatiestijl kies jij? Wat ga je zeggen? Hoe ga je dit zeggen? Wanneer ga je dit zeggen? Persoonlijk zou ik gaan voor een assertieve stijl. Blijf bij jezelf, behoud je eigenwaarde en geef waardevolle feedback zonder te veroordelen. De assertieve communicatiestijl is voor velen geen natuurlijk aangeboren stijl. Heb je het hier nog lastig mee? Lucky you! Dan kan je nog groeien in het leven! Leg contact en ik help je graag verder met tips & tricks.

Herken je jezelf echter in entitled gedrag? Dat kan. Voel je er vooral niet schuldig om. Gedane zaken nemen geen keer. Realiseer je dat je elke dag, bij elke ademhaling, je de kans krijgt het anders te doen. Grijp die kans, doe het anders. Ook jij bent welkom voor tips & tricks.

We the people of planet earth, dragen de verantwoordelijkheid voor wie we zijn. Het is niet je recht dingen af te dwingen gewoon om wie je bent. Laat me zien wie je bent door wat je doet, niet door simpelweg te zeggen dat je zo bent. Verdien wat je krijgt, eis het niet zomaar op.


Regilio

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.