Eerste lentezon en je humeur piekt? Drie redenen waarom.

We mochten de afgelopen week genieten van een vroege, krachtige voorjaarszon. Je hebt dan ook vast gemerkt aan de mensen rondom je, of zelfs aan jezelf, dat dit een instante geluksverspreider is. Maar hoe komt dat?

1. Zonlicht is gewoonweg supergezond!

Van serotonine, het gelukshormoon, heb je al wel gehoord. Bij zonlicht of fel daglicht maakt ons lichaam meer van deze pretstof aan. Samen met gezonde voeding en beweging hoort deze stof dus als een must-have in ons leven thuis. Van zodra de zonnestralen onze huid bereiken starten we met de aanmaak van vitamine D. Hiervan profiteren we om ons immuunsysteem een boost te geven en onze botten te verstevigen. Vitaminen D is ook een basisbouwstof voor onze geslachtshormonen. Jaja, zo maken mannen in zomermaanden tot maar liefst 30% meer testosteron aan en hoe dat ons gelukkig maakt, dat hoef ik niet uit te leggen!

2. Automatische vetverbranding

The Journal of Investigative Dermatology’ publiceerde in 2011 een artikel waarin ze bewijzen dat we vet verbranden door zonlicht. Wanneer we de huid blootstellen aan UV-licht neemt het onderhuids vetmetabolisme toe. De omzetting van opgeslagen vet naar bouwstof voor het lichaam neemt dus toe. Voor zij die, zoals ik, dus elke winter een mooi laagje kweken tegen de koude, je kan er helemaal niets aan doen.

3. Balans in je biologische klok

De stofwisseling om ons lichaam te wekken en in te slapen werkt voor een stuk op lichtinval. Tijdens donkere wintermaanden raakt dit ritme verstoord door het onevenwicht tussen licht en donker. We zouden namelijk moeten opstaan wanneer de zon opkomt en gaan slapen wanneer ze weer ondergaat. Zie je jezelf dat al doen in de winter? Succes!

Kortom, je lichaam komt weer helemaal in balans wanneer ook de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Dat balans in je leven ook geluk met zich meebrengt is natuurlijk geen geheim!

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.