Wie ben ik?

Wie ben ik is een vraag die wereldwijd en veelvuldig gesteld wordt. Het feit dat de vraag zo vaak terugkomt doet vermoeden dat hier wel een antwoord op moet zijn. Vraag jij je dit soms af en hoe ver kom je dan in je zoektocht?

Mensen die zich deze vraag veelvuldig stellen liggen vaak in de knoop met hun identiteit. En het lijkt er op hoe dieper we op deze vraag ingaan en hoe fijner we gaan definiëren, hoe strakker we in deze knoop gaan liggen. Dit komt omdat wie we zijn misschien niet gezien moet worden als iets vasts maar als iets in beweging.

Wanneer je op zoek gaat naar wie je bent en dit probeert vast te leggen, dan loop je het risico je groei ook vast te zetten. Jezelf afvragen wie je wilt zijn lijkt me dan ook een betere vraag. Deze vraag opent je mogelijkheden om te gaan herbekijken hoe je het vandaag doet en hoe je het morgen kan doen.

Wanneer je mee bent met dit principe helpt het je ook te zien dat je niet permanent bent wie je bent. Dat wie je bent een samenvatting is van je gedrag op een moment. Wie je bent is dus perfect te veranderen of te ontwikkelen. Let hier dus zeker op voor mensen die je proberen te manipuleren. Zij proberen doelbewust je gedrag te sturen naar hun doel, niet dat van jezelf.

Heeft deze tekst iets in je aangewakkerd waar je het verder over wil hebben?
Ken je iemand die hier iets mee is?
Blijf niet zomaar aan de zijlijn staan. Doe iets, onderneem actie en ga verder.


Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.