5 redenen waarom een massage een must-do is

Wanneer heb jij voor het laatst een massage gehad? Daar moet je vast even over nadenken. Hoewel we meer dan ooit bezig zijn met onze gezondheid en onze levensstijl blijven mensen massagetherapie bekijken als een luxe of iets dat alleen topsporters laten doen. Verdiep jezelf even in dit artikel en ontdek welke ongeloofelijke resultaten dit uurtje verwennerij voor jou in petto heeft!

1. Beter doorbloeding = weg met de troep!

Door de ritmische aanraking van een massage zetten je bloedvaten uit. Hierdoor kan je bloed efficiënter zijn werk doen. Het aanleveren van herstellende stoffen en afvoeren van afvalstoffen wordt zo geoptimaliseerd. De vakkundige handgrepen van je massagetherapeut zorgen ervoor dat geblokkeerde afvalstoffen losgemaakt en afgevoerd worden. Het allerbelangrijkste afvalverwerkingssysteem van je lichaam, het lymfesysteem, profiteert hier des te meer van.

2. Pret in je hoofd

Serotonine en oxytocine zijn stofjes die in je hersenen aangemaakt worden. Deze twee stofjes zorgen ervoor dat je geluk ervaart, tot rust komt en werken pijnstillend. Je wil serotonine en oxytocine dus zo veel mogelijk in je hoofd hebben. Het is dan ook goed nieuws dat de aanwezigheid van deze stoffen verhoogt tijdens een massage. De verhoging is niet permanent en neemt weer af van zodra de massage stopt. De snelheid van afname verschilt van persoon tot persoon. De meeste mensen kunnen nog zeker 3 dagen genieten van dit leuke effect!

3. Boost je weerstand!

In je bloed zwerft ook cortisol rond. Deze ken je wellicht als stressgerelateerd. Cortisol heeft als bijwerking dat het je immuunsysteem gaat afremmen. Veel cortisol in je lichaam betekent dus een grotere kans om ziek te worden. Het afvoerende effect van de lichaamsmassage zorgt ervoor dat je cortisolniveau gaat dalen. Het immuunsysteem krijg dan de ruimte om zijn werk weer te doen en je te beschermen tegen ziektekiemen.

4. Sneller spierherstel

Heb je soms last van pijnlijke spieren of smijt je jezelf regelmatig helemaal in de sportwereld? Dan zijn je spieren wellicht regelmatig beschadigd. Geen nood, een spier kan zichzelf prima herstellen. Door de getroffen spierzones te laten masseren kan je dit herstelproces echter bevorderen. Wat je spier voornamelijk nodig heeft om te herstellen is bloed om beschadigde stoffen af te voeren en herstellende aan te voeren. En een optimale bloedcirculatie, daar gaan we voor op de massagetafel. Een beschadigde spier kan ook pijn doen. Het bewezen pijnstillend effect van de massage geeft hier een perfect antwoord op!

5. Zet die malende gedachten stop

De ritmische aanraking gedurende de massage in combinatie met de wegname van externe (digitale) stimuli nodigt je uit om tot rust te komen. Je ontspant en laat alles wat je meeneemt in het leven even los. De ruimte die je hierdoor vrijmaakt in je hoofd krijgt de kans om nieuwe visies te maken. Oplossingen die je voorheen niet kon vinden komen spontaan in je op. Het is niet voor niets dat kunstenaars en schrijvers een ontspannende activiteit doen om daarna vol inspiratie weer verder te gaan.

Boek hier je afspraak en geniet direct van deze voordelen.

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.