Regen – Empathie – Digitale Detox

Slecht weer = Productiviteit

Op zonnige, warme dagen spenderen we gemiddeld 30 minuten van onze werktijd aan het bedenken van alle fijne plekken waar we op dat moment hadden kunnen zijn.

Journal of Labor Economics, 2008

Het gevaar achter empathie

Hoewel de kracht van empathie, volgens velen, de oplossing kan betekenen van de huidige wereldproblematiek, is het toch belangrijk hier zorgvuldig mee om te springen.

Empathie is een begrip dat bijzonder veel definities en interpretaties kent. Dat jij, je werkgever en je buurman elk een eigen uitleg hebben voor wat empathie net inhoudt, is perfect mogelijk! Om er dus zeker van te zijn dat je het juiste advies meeneemt wanneer iemand je zegt meer of minder empathisch te zijn, vraag je best na wat je raadgever net exact bedoelt.
Onderzoek heeft uitgewezen dat empathie bestaat in twee varianten. De ene variant is de emotionele empathie, die in onze oeroude, emotionele hersenstructuren zit. De andere variant is de rationele empathie, die vooraan in onze nieuwere, rationele hersenstructuren zit. De emotionele variant heeft als eigenschap zich te gedragen als een schijnwerper. Het brengt vaak de situatie waarin we ons empathisch voelen naar de voorgrond en zorgt dat de bijkomende context vergeten wordt. Vanuit de rationele emotieve therapie weten we dat een gedachte een emotie oproept die vervolgens gecheckt moet worden door ons rationele brein. We weten echter ook dat deze check niet altijd gebeurt en we ons dus vaak emotioneel laten meeslepen.

Nu we ontdekt hebben dat het begrip empathie voor elk persoon een andere betekenis heeft én dat het in onze natuurlijke snelkoppeling zit om te vertrouwen op onze emotionele empathie, begrijp je vast waarom je beter toch een tweede keer nadenkt.

Against empathy, Paul Bloom, 2016

Digitale detox

Multi screenen doen we allemaal elke dag. Bijna 5 uur per dag brengt de vlaming gemiddeld door als scherm zombie. Tijd om dat om te draaien?

1. Kies thuis een vaste plek voor je gsm.

2. Manage je gebruik op een slimme manier.

3. Zet je notificaties, trilfunctie en geluid uit.

4. Ga buiten zonder gsm.

5. Kies voor een alternatief.

Inspiration Time

Ik mag gewoon mezelf zijn en er op vertrouwen dat dat goed genoeg is.

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.