Burn Out – Winterdip – Negatieve Spiraal

Burn Out

Helaas zijn de burn out cijfers nog steeds stijgende. Komt dit doordat ‘de aandoening’ meer gekend is en mensen sneller hulp zoeken? Wellicht. Wil dat zeggen dat we de situatie moeten banaliseren en ontkennen naar een modetrend? Absoluut niet. De burn out bevindt zich zoals een depressie in het spectrum van het psychische. Al is het zeer belangrijk te onthouden dat deze twee grote verschillen kennen. Terwijl mensen in een depressie vaak wel zouden kunnen maar eerder de moed niet hebben op te willen, zitten mensen met een burn out in de omgekeerde situatie. Zij hebben wel de moed om te willen, vaak een te veel aan moed zelfs, maar kunnen niet meer. Omdat de blokkade dus niet enkel psychisch is maar ook fysiek, is het belangrijk om ook de fysieke kant te betrekken in het helingsproces. Beweging is noodzakelijk in het onderhoud van een gezonde geest. Een gezonde geest in een gezond lichaam, toch? Elke dag is voor elke persoon een oefening tégen burn out. Een burn out komt niet van het ene moment op het andere maar is een som van momenten. Elk moment opnieuw is dus een balansoefening tussen de energie die je geeft en neemt om jezelf gezond te houden.

Winterdip

Met de donkeren en koude dagen op komst kan je je maar beter voorbereiden. 5 tips om er het beste van te maken!

  1. Kom buiten
  2. Blijf in beweging
  3. Let op met vette en zware voeding
  4. Slaap voldoende
  5. Plan sociale contactmomenten

Doorbreek negatieve gedachten

Is het waar?

Pas op met deze. Wees je er bewust van dat tussen actie en reactie nog een heleboel motivatoren zitten. Waarom is het waar?

Is het een echte waarheid?

Is je gedachte 100% waarheid? Of moet je misschien ergens iets bijschaven? Ben je je bewust van woorden zoals: altijd, nooit, maar, ik ben, zij zijn, … ?

Welk gevoel geeft deze gedachte jou?

Wat gebeurt er in je lichaam met deze gedachte? Als je stippen zou zetten op je lichaam waar je de gedachte voelt, waar zouden deze stippen staan? En hoe voelen deze plekken? Zijn het aangename gevoelens of eerder vervelend?

Wat zou er gebeuren als je de gedachte ontkent.

Stel dat je deze gedachten staalhard zou ontkennen én de ontkenning geloven. Wat zou er dan gebeuren? Hoe anders zou je reactie zijn?

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.