Feesten vol Zelfzorg

De leukste periode van het jaar staat alweer met één voet binnen. Al zijn de meningen verdeeld over de leukheid van deze tijd. Wat de ene ervaart als prachige momenten van samenzijn is voor de andere een confrontatie met eenzaamheid of lastige contacten. Er is echter nooit reden tot paniek want de persoon die er voor kan zorgen dat elk moment een fijn moment is, die is er altijd bij. En die ene persoon, dat ben jij zelf!

Ga aan de slag met onderstaande tips en kom zonder zelfschade de feestdagen door.

Fysieke zelfzorg

  • Slaap voldoende. Ren jezelf niet voorbij door een te strakke agenda en hou het pakjes inpakken niet voor in de late avond.
  • Denk aan je voeding. Gourmet, fondue en vooral heel veel. Dat is meestal het menu van deze dagen. Sta stil bij de momenten dat je zelf je menu kiest en ga voor voedzame en evenwichtige dingen.
  • Drink voldoende water. Omdat je wellicht meer ongezonde voeding en dranken zult nuttigen tijdens deze periode reinig je best je lichaam met voldoende, zuiver water.
  • Stop en adem. De drukte van de feestjes en voorbereidingen kan je soms overvallen. Herken deze momenten en stop bewust even met wat je doet. Benut dit moment om je ademhaling te vertragen. Deze vertraging zal je lichaam triggeren om ook fysiek te vertragen.

Sociale zelfzorg

  • Trek jezelf terug. Zorg voor voldoende tijd weg uit de drukte en de massa. Kom tot rust in je zetel of een andere vertrouwde plek.
  • Durf nee zeggen. Wijs uitnodigingen waar je liever niet op ingaat keurig af. Alleen jij kunt de grenzen stellen die voor jou goed zijn.
  • Wees zuinig op je energie. Wanneer je in gesprek gaat met een vriend of familielid let je best op energie. Luisteren en reageren kan je zeker, let wel op je empathie. Ga niet te ver mee in het verhaal en bescherm zo je eigen energie.
  • Kom buiten. Sluit jezelf niet op om drukte te vermijden. Er zijn tal van plekken die deze tijd van het jaar lekker rustig zijn.
  • Ohana means family. Friends are family. Plan je feestjes en samenkomsten met vrienden. Beter een gezellig feest met vrienden dan een gedwongen feest met familie.

Eenzaamheid

  • Maak connectie. De donkerste dagen van het jaar en tegelijk de meest sociale, sfeervolle momenten. Het contrast kan niet groter zijn. Helaas leeft ook eenzaamheid op deze dagen. Herken je jezelf in eenzaamheid en kijk je daarom negatief tegen deze periode? Weet dan dat de enige oplossing tegen deze eenzaamheid jij zelf bent. Je eigen gedrag is de sleutel tot contact. Een telefoontje of berichtje is snel verzonden. Er zijn zeker mensen die net als jij op zoek zijn naar contact. Vergeet niet dat een duurzaam contact ontstaat door een duurzame investering van tijd en interesse langs beide kanten. Herontdek hoe het is om vrienden te maken. Stel jezelf kwetsbaar op en geef liefde. Je zal een mooi resultaat in ruil krijgen.

Geniet, lach en maak momenten waar je nog veel aan terug zal denken. Het zijn exact die momenten waar je op het einde van je leven het meeste waarde aan zal geven.

Fijne feestdagen!

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.