Je leven in balans houden

Wanneer we ons leven bekijken kunnen we dit onderverdelen in verschillende facetten: sociaal leven, werk, familie, spiritualiteit, financiën, gezondheid, … .

De som van deze dingen bezorgt ons onze algemene levenskwaliteit. Binnen coaching brengen we deze in kaart door ze te scoren op een schaal van 0 tot 10 op het huidige niveau en op het gewenste niveau. Zo komen we te weten op welk vlak er een focus nodig is.

Je kan je focus echter niet leggen op meerdere vlakken tegelijk. Het is belangrijk dat je je focus echt ijzersterk en gericht kunt leggen. Hier komt je vraag spelen denk ik. Het kan wanneer we onze focus op één facet leggen, we een ander facet uit het oog verliezen en daar dus dingen mis gaan. Wanneer dat gebeurt wil het vaak zeggen dat de verandering die je wil doorvoeren of een nieuw evenwicht zal brengen waar je aan moet wennen of niet de juiste verandering is en je systeem uit balans brengt.

Elk uniek stuk in je leven is onlosmakelijk verbonden met met elk ander uniek stuk in je leven. Alles tegelijk in balans brengen en houden is dus een hele opgave en zo goed als onmogelijk. Is het dan onmogelijk om positieve verandering door te voeren? Absoluut niet! Wanneer je begint met veranderen, begin je gewoon aan een enorme tocht. Je zal voor uitdagingen komen te staan en beslissingen moeten nemen. Maar ik kan je verzekeren dat de eindbestemming absoluut de moeite is!

Breng goed in kaart waar je focus nodig is en hoe je dat concreet gaat doen. Vergeet ook niet dat de beste keuzes steeds in lijn liggen met je eigen kernwaarden.

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.