OPINIE: Corona Moeheid

Sinds halfweg maart kennen we het corona virus en zijn impact op ons leven. Het virus is er nog dagelijks en de invloed ervan kan wijzigen van dag tot dag. Onze houding heeft aanpassingen gekend van een nonchalance, omdat de meeste Aziatische virus uitbraken nooit het Europese vasteland bereiken, tot een paniekachtige overlevingsmodus van de nationale lockdown. Ondertussen zijn we halfweg oktober, een dik half jaar verder, en zijn we het allen eens over één ding en dat is dat we het gehad hebben. Deze nieuwe shift in onze mindset is er geen zonder gevaar. Onze media bespreken dan ook meer en meer dat de corona moeheid onder de bevolking een zwengel is voor het aantal covid positieve cases in België.

Dat we deze moeheid, en zelfs afkeer, met z’n allen ervaren is perfect normaal. Dat wat ons mens maakt wordt maandenlang van ons afgenomen. Toch lopen we het risico met onze sterfelijkheid geconfronteerd te worden wanneer we openlijk willen blijven streven naar zo veel mogelijk mens zijn. We weten dat we ons sociaal leven en ‘normaal’ zijn niet zomaar willen loslaten, daartegenover weten we ook dat we onze dierbare naasten niet willen verliezen. Het moeilijke evenwicht van het behoud van levenskwaliteit voor de bevolking en het behoud van leven voor de zwakkere bevolking is op dit moment nog niet gevonden. Het ontbreekt ons land aan een daadkrachtig bestuur een draagvlak onder de bevolking. Onze typische Belgische geremdheid houdt ons tegen hier door te breken als volk.

Daarom denk ik dat het belangrijk is te weten dat het perfect normaal is een dikke f*ck you te zeggen tegen het corona virus en al zijn beperkingen. Maar het is ook heel belangrijk je eigen aandeel in de cyclus te zien. Het virus krijgt alleen vrij spel als we onszelf toelaten dingen te doen die een overdracht kans vergroten. Wanneer we onszelf deze dingen niet toelaten, en op zoek gaan naar alternatieven, dan besturen we bewust de uitbraken. Daarom durf ik oproepen om actief je contacten te beperken. Met een contact bedoel ik voor alle duidelijkheid iemand die je ziet zonder mondmasker, een afstand korter dan 1,5 meter voor langer dan 15 minuten. De wetenschap leert ons immers dat wanneer deze 3 factoren niet als limiet gezien worden, de overdracht kans aanzienlijk vergroot. Verder durf ik ook te denken dat de actieve bevolking vooral contact moet mijden met de zwakkeren onder ons. Hier leert het gezond verstand ons dat je ook niet in vol griepseizoen een bezoek brengt aan je grootouders voor wie de kleinste verkoudheid naar een longontsteking kan evolueren. De boodschap die ik met het meeste kracht wil uitdragen is zonder angst te leven en toch bewust. Wanneer je in angst leeft ga je de zaken niet meer helder interpreteren. Je maakt jezelf vatbaarder voor overdreven gedrag of het geloven van spookverhalen. De zaak té serieus bekijken kan absoluut bijdragen aan uiteindelijke corona moeheid. Wanneer je met een open mindset klaarstaat voor veranderingen zal je zien dat je nog veel kan en mag, mits het aanpassen van je eigen gedrag en voorkomen. Ga in je leven vooral voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Want is onze innerlijke drang naar meer en groter die ons net beroofd van onze vrijheid.

Gepubliceerd door Regilio

Sinds jonge leeftijd is Regilio gepassioneerd door het 'hoe en waarom' van mensen. Uitzoeken hoe mensen in elkaar zitten is niet zijn enige passie. Hij houdt er ook van om het mensen naar hun zin te maken en het beste in hen naar boven te halen. Die interesses en gedrevenheid maken van Regilio een prima coach en trainer. Hij gelooft dat wanneer je lekker in je vel zit en je echt trouw blijft aan jezelf en een ander steeds respecteert, het leven veel aangenamer is. Hij maakt er dan ook zijn missie van om de meest authentieke versie van jezelf naar boven te halen. “Don't just talk about it, start being it”, is zijn motto en met deze hands-on mentaliteit helpt hij je verder naar the next step.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.